CHURCH SPLITS | COURT CASES | POWER STRUGGLE
Spiritual and Mental Abuse in Apostolic Christian Church Nazarene in Australia
CHURCH SPLITS | COURT CASES | POWER STRUGGLE
Page 1  2  3  4  5  ...  16  17  18  19  20 
ACCN Forum | NAZARENSTVO KAKVO NISTE POZNAVALI [SERBIAN] ACCN Forum
NAZARENSTVO KAKVO NISTE POZNAVALI [SERBIAN]

Srdjan Franc
Serbia
12 Nov 2016 12:47
6207 views
Danas jos uvek postoji ogromna masa ljudi koja ne poznaje Nazarene na pravi i istinski način. Za tu tajnu uspešnog skrivanja od javnosti zaslužna je stroga nazarenska zatvorenost kao i savršeni glumački stajling koji na izvrstan način prikriva pravo stanje ljudskog i duhovnog karaktera jednog Nazarena.

Nazareni su pravi majstori u demonstriranju poznatih hrišćanskih vrlina i osobina kao što su pobožnost, produhovljenost, skromnost, poniznost, smernost, saosećajnost, strpljivost, blagost, krotkost, uzdržljivost… Da, to su te sjajne osobine koje, naglašavam, vojvodjanski Nazareni glume na savršen i profesionalni način na čemu bi im pozavideli i poznati glumci Holivuda.

U suštini, to lažno predstavljanje Nazarena proističe iz njihovog tipično farizejskog načina verovanja i ponašanja u čemu su oni jedinstveni i nenadmašni medju svim današnjim hrišćanima. Taj evidentni i notorni farisejizam, kao nedvosmislen oblik nazarenske dvoličnosti i licemerstva, izuzetno je mrzak i odvratan u Božijim očima. Ali, na žalost, Nazareni nisu svesni tog tragičnog i pogibeljnog stanja u kojem se nalaze. Od svog samog nastanka, oni polako ali sigurno srljaju u ponor i provaliju iz koje nema povratka.

Ono što još uvek veći deo javnosti nezna, to je takozvana "nazarenska podeljenost" kao i kontinuirano i drastično opadanje broja članova koje Nazarenstvo vodi u sigurno odumiranje i nestanak. Pre više od pola veka Nazareni su podeljeni u dve frakcije (Vodnikovu i Petrovaradinsku) i te dve, suprotstavljene "partije", do dana današnjeg vode bespoštednu borbu i "rat" u međusobnom odbacivanju, neprihvatanju i osuđivanju jedni drugih. Za tu sotonsku netrpeljivost i mrzost znaju i "nevernici" a o čijoj eventualnoj sablazni dve zaslepljene i zavedene frakcije nikada nisu ni razmišljale.

Naravno, sa tim nazarenskim podelama se nije stalo. Dolazi do novih cepanja i odvajanja tako da danas imamo jedno razjedinjeno, razbijeno i rascepkano Nazarenstvo koje bi kao takvo moglo ući u Ginisovu knjigu rekorda. Tu bih spomenuo sledeće grupacije kao sto su Kosovska, Budisavska, Crepajačka, Banovčanska, zatim slede manje, takozvane "kućne grupe" koje izniču iz Kosovske frakcije a možda i ostalih drugih za koje nisam siguran.

Za ove podele glavnu krivicu snose samozvane farizejske starešine Vodnikove frakcije koji su svojim fanatičnim i bezumnim stavovima i ponašanjem gazile i gušile glas savesti svojih braća i sestara koji su za sve svoje postupke i verovanja imali punu slobodu pred svojim Gospodom. Bezumni i nekontrolisani napadači i rušitelji tuđe savesti nisu želeli a ni mogli da se pokore Bogu jer je snažni duh "kneza Lucifera" bio glavni inspirator i pokretač svakog nehumanog i nehrišćanskog dela koje je živelo u njima.

Nekada, davno, naša hrišćanska Nazarenska zajednica brojala je između, pretpostavlja se, 60 i 80 hiljada članova, da bi danas pala na otprilike svega 800 vernika, pripadnika različite nacionalne strukture.

I za ovaj "nazarenski blagoslov" zaslužne su samozvane farizejske (starešinske) vođe koje su zbog svoje oholosti, gordosti, samopravednosti, nemilosrdnosti, samohvalisavosti i bezobzirne osuđujuće naravi trajno IZGUBILE BOŽIJI BLAGOSLOV i svu svoju duhovnu aktivnost činili u sopstvenoj sili i snazi koja je kao takva morala biti osuđena na propast.

Ovo je samo mali deo onoga što "krasi" Nazarene a o čemu šira javnost nema pojma. Više od 30 godina bio sam talac svih nazarenskih prljavština, podmuklosti i bezobzirnosti koje smo svi mi nosili u nama. Ali, sada je došao kraj tom ćutanju jer se čaša Božije osude i Njegovog gnjeva odavno prepunila.

Objavljeno "celom svetu".

Srđan Franc
Pančevo, Srbija

tekst od Brat Franc
Australia
13 Nov 2016 0:39
6207 views
u vezi tekst.....

"Za ove podele glavnu krivicu snose samozvane farizejske starešine Vodnikove frakcije......"

to je tako.

sve potice od strane Gicanove staresine "Vodnikovog" skupa ili "ACCN" STRANE sto su:

- poceli saranju sa vlastima
- iznositi iz zajednice vlastima sta ne treba iznositi
- polagnje zakletve i obecanje za sluzenje vojske
- polaganje obecanje i zakletvu drzavi za ulaz u savez vera
- traziti priznanje pred vlasti, da nas ne gone.

prvo: Janos Katona, Velja Muric, Cveta Gicanov, Zika Vanka, Dusan Tubic, pa onda nasavili su i Steva Nenadovic, pa onda je nasavio Stari Hurbik Karlo.....

Franc tekst
Australia
9 Dec 2016 13:20
6207 views
Eeeeee brate Franjo jako si lepo znao da okitis Nazarene,ali o sebi nisi opisao kakav si ti .Takva je covecija priroda; Svako zna da kaze o drugome,a ne o sebi.Kada stanes pred ogledalo,koga vidis,sebe ili nekog drugog?
A znamo da na zemlji nema nijednog savrsenog.Stoga znam i verujem
da i ti imas mana i nedostataka.
Hristos je imao mnogo protivnika na zemlji;
Apostol Pavle se borio sa tako zvanim vernima kada je rekao da mu je tesko bilo medju laznom bracom. Zatim je rekao;Dimas me ostavi,omiljevsi mu sadasnji svet.

A sad prelazim na drugi deo navedenih imena ovih staresina u koje treba i M.Doroslovac da bude ukljucen.
Pre 2 svetskog rata,kada je vladala kraljevina,Doroslovac je sa kraljem kucao casu jer je bio bogat,i kaznjavao koji nisu hteli da glasaju na izborima. A posle rata zavladao komunizam pa su mu uzeli bogatstvo i onda je kaznjavao koji su glasali.
Tako je doslo do rascepa. Treba prvo biti upoznat sa Nazarenskom historiom. Jer kakvim sudom sudimo,takvim ce nam se suditi.

Za Srdjan Franc
Australia
10 Dec 2016 13:02
6207 views
da, tacno.
sve sto je M.Doroslovac radio, govorio i delovao nepravedno nije dobro, i nebi trebao da neko da tako radi, nastavi, veruje ili da podrzava.
sve sto je M.Doroslovac imao mrznju, ili gledao ko je ko, ili usudio nepravedno, ili opravdao krivoga nije dobro, i nebi trebao da neko tako radi, nastavi, veruje ili da podrzava.
ALI....
deo rascep je bilo o glasanje, sto je M.Doroslovac radio/ne radio...itd.
ali, drugi deo je sto su Vodnikove strana staresine dopustili, radili, i uspostavili:
- saradnju sa vlastima
- iznositi iz zajednice vlastima sta ne treba iznositi
- polozili zakletve i obecanje za sluzenje vojske
- polazili obecanje i zakletvu drzavi za ulaz u savez vera
- trazili skupstine da budu priznate pred vlastima, da nas ne gone
jedno, drugo, trece.... itd, nebi trebao da neko tako radi, nastavi, veruje ili da podrzava, sto je bilo koja strana staresina cinili greh ili gresku i doprineli rascepu, bilo Doroslovac ili Gicanov....itd


Odgovor na 10Dec2018
Australia
14 Apr 2018 10:08
4612 views
baš TACNO !! absolutno TACNO !!

To je celi problem, i ukratko cela historija.
Mnogo je veci greh, saradjivanje sa vlastima nego jedno glasanje.

Ne vucite u tudjemu jarmu nevjernika; jer šta ima pravda s bezakonjem? ili kakvu zajednicu ima vidjelo s tamom?
Kako li se slaže Hristos s Velijarom? ili kakav dijel ima vjerni s nevjernikom?
Ili kako se udara crkva Božija s idolima?

Za Srdjan
Australia
21 May 2021 17:24
1698 views
Taj evidentni i notorni farisejizam, kao nedvosmislen oblik nazarenske dvoli?nosti i licemerstva, izuzetno je mrzak i odvratan u Božijim o?ima.

User name  
Comment  
 



Go to Page 2 >>>
 

Special Topics 
            

"The Insidious Harm of Spiritual Abuse" and other articles

   
Our e-mail: accnaustralia@gmail.com

   
In Serbian, if you like
You asked for it, and here it is! The new page (click to open) for your comments and questions written in Serbian language. A good proportion of our readers is bi-lingual and able to understand Serbian as well as English, so please keep sending your messages in both languages.   
 
 
Note: To be able to see our website properly on your mobile phones and tablets please turn off the option "Auto-fit pages" (in your mobile browser's Settings). If you have experienced any problems accessing our website on your mobile device please let us know. Thank you. 

Spiritual and Mental Abuse in ACCN in Australia - Page 1
 

Go to Page 2 >>>